Metaallaan 255 - Vinkhuizen  |  Groningen

Magische Poort

Sinds kort zit ook de Magische Poort onder het dak van Magma, de smeltkroes van allerlei organisaties die zich belangeloos inzetten voor anderen.

De Magische Poort zet zich in om bij te dragen aan het welzijn en het levensplezier van kinderen die opgroeien in een situatie waarin de ouders het financieel niet breed hebben.

Deze kinderen die opgroeien en leven in een situatie van een minimuminkomen kunnen met veel problemen worden geconfronteerd.
Als stichting kunnen wij deze problemen niet wegnemen. Wel kunnen wij deze kinderen helpen hun draagkracht te vergroten en hun leven te veraangenamen.

Dit doen wij door het aanbieden van  maandelijkse activiteiten, de Magische Dagen. Kosteloos toegankelijk voor de kinderen. Tijdens de Magische Dagen bieden we  rustgevende en creatieve activiteiten aan  die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling, eigenwaarde, groei en veerkracht van kinderen en jongeren. We laten ze o.a kennis maken met yoga, theater, creatief mediteren, tekenen, zingen, dansen en muziek maken in een veilige omgeving.

We sluiten de dag af met een lekkere maaltijd en onze ervaring leert dat de kinderen enorm genieten van deze dagen! 

Nu zijn deze Magische Dagen bij Magma dus ook makkelijk bereikbaar voor kinderen uit Vinkhuizen!

Young Motivation

Young Motivation (YM) is een nieuw onderdeel van Stichting de Magische Poort voor kinderen. 
Waar we al sinds 2018  een programma aanbieden aan kinderen van 4 t/m 12 jaar, gaat YM zich richten op jongeren van 13 t/m 21 jr.
We willen graag bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond zelfbeeld van jongeren, om van daaruit ook de eigenwaarde te versterken. Toekomstgericht actief zijn met elkaar vanuit de huidige situatie. 

YM wil jongeren een plek bieden waar ze activiteiten aangeboden krijgen en contact met andere jongeren kunnen hebben.  Saamhorigheid kan ervoor zorgen dat verhalen en ervaringen op tafel komen en dat er positieve toekomstbeelden ontstaan. Verschillende onderwerpen kunnen langskomen. B.v. hoe kun je omgaan met je emoties? Herken de veranderingen in je sociale interesses? Hoe gedraag je je binnen je vriendengroep en blijf je dicht bij jezelf? 

Dit doen we met het project Mind Power dat YM begin 2023 gaat aanbieden. In een vaste groep doen we een combinatie van  o.a. meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga, sporten en het voeren van gesprekken met elkaar. Hierin zal het o.a gaan over voor jezelf opkomen, wat wil je, plannen, doelen voor jezelf zetten en jezelf leren zijn. Het delen van je bevindingen is hierin een belangrijk aspect. 

Verder willen we kijken of we in samenwerking met de andere organisaties bij Magma, die werken met jongeren, nog andere mooie activiteiten kunnen opzetten.  

Het team van de Magische Poort

Het team van de Magische Poort bestaat uit vrijwilligers en stagiaires. Binnen het team heerst een goede, gezellige en daadkrachtige energie. Deze hopen we ook binnen Magma mee te kunnen nemen. Het kernteam bestaat uit Lodewijk van Gaalen (projectleider), Ellie Feunekes (communicatie en relatiebeheer), Esmé van Wilgen (activiteiten organiseren).

Contactgegevens Magische Poort

Hoofdvesting: Moesstraat 20 te Groningen
Nevenvesting: Metaallaan 255 te Groningen
Mail: info@magischepoort.nl
Link naar de website van de Magische Poort: www.magischepoort.nl
Link naar de website van Young Motivation: www.youngmotivation.nl
Team Magische Poort

Schuiven naar boven